la-Bistrita.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii bistritenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Colibița, perla neșlefuită a turismului bistrițean

A fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi fost nu s-ar povesti, un sat situat într-o zonă sălbatică a Munților Călimani, Colibița, unde oamenii își duceau traiul liniștiți, ocupându-se cu creșterea animalelor și agricultura.

Primarul Municipiului Bistrita a primit vizita unei delegatii din Israel

În data de 2.06.2014, Primarul Municipiului Bistrița a primit vizita unei delegații a orașului Rehovot din Israel. Delegația israeliană se află la Bistrița cu ocazia manifestărilor organizate de municipalitate pentru comemorarea a 70 de la deportarea evreilor din județul Bistrița Năsăud în lagărele naziste.

Locuri de muncă prin intermediul Rețelei EURES pentru persoanele calificate în domeniul hotelier – gastronomic care doresc să lucreze în Germania

EURES Romania dispune de 69 de posturi pentru lucratorii calificati in domeniul hotelier – gastronomic, care doresc sa desfasoare o activitate sezoniera in Germania, pentru care se va organiza selectie la Brasov in zilele de 27 si 28 august 2014.

Județul Bistrița-Năsăud s-a clasat pe locul al III-lea la Olimpiada Național㠄Universul cunoașterii prin lectură”

În perioada 30 mai-1 iunie a. c., s-a desfășurat la Galați etapa națională a Olimpiadei „Universul cunoașterii prin lectură”.

Pasul Tihuța și mitul lui Dracula

''Așa am aflat că ținutul despre care vorbea contele se găsește tocmai la hotarul dintre Transilvania, Moldova și Bucovina, în inima Carpaților - una dintre cele mai sălbatice și necercetate zone ale Europei''. (Bram Stoker, Dracula, 1897).

Județul Bistrița-Năsăud: scurt istoric

Vestigii materiale din Paleoliticul superior (40 000-10 000 î. Hr.) au fost descoperite pe actualul teritoriu al județului Bistrița-Năsăud, la Mintiu și Cepari (unelte din piatră și silex).

Municipiul Bistrița

Reședința județului Bistrița-Năsăud, municipiul Bistrița se află în depresiunea omonimă, în nord-estul Podișului Transilvaniei, la o altitudine medie de 360 metri. Vechi burg săsesc, situat pe cursul inferior al râului Bistrița Ardeleană, la poalele Munților Bârgăului, orașul Bistrița numără, potrivit recensământului din 2011, 75.076 locuitori.

Județul Bistrița-Năsăud: prezentare

Județul Bistrița-Năsăud este situat în partea de Nord a României, fiind încadrat de județele: Maramureș la Nord, Suceava la Est, Mureș la Sud și Cluj la Vest.

Bistrița, Poarta Transilvaniei - rebranduire pe bani europeni

Străbătută de DN 17, principala cale de acces spre Moldova, reședința județului Bistrița-Năsăud este una dintre cele șapte cetăți medievale din Transilvania, care încă păstrează amprenta unui burg săsesc.

Companiile bistrițene Leoni și Rombat fac diferența în industria auto

Dacă ar fi să facem o analogie între industria auto și corpul uman, atunci bateria mașinii ar fi inima, în timp ce cablurile și echipamentele electrice ar reprezenta sistemul nervos. Când le-ați analizat ultima dată? Pentru că ați putea avea surpriza să aflați că ambele au fost create de mâinile unor oameni din Bistrița.

Venituri de 177,12 milioane lei colectate de ANAF de la contribuabilii din județul Bistrița-Năsăud, în I trimestru

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a colectat venituri din taxe și impozite de 177,12 milioane lei de la contribuabilii din județul Bistrița - Năsăud în primul trimestru din 2014, potrivit furnizate AGERPRES de către ANAF.

Skills for Jobs

Reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud au participat în data de 2 iunie, la Cluj-Napoca, la conferința de lansare a proiectului „Skills for Jobs”, cofinanțat prin Fondul Social European POSDRU 2009-2013.

Daruri din partea unor copii pentru "Șoimii Carpaților"

Cei 124 de militari din cadrul Batalionului 812 Infanterie "Șoimii Carpaților" din Bistrița, care miercuri urmează să fie dislocați în teatrul de operații din Afganistan, au primit din partea unor copii din Zalău "zâmbete" sub forma unui colet ce a conținut diferite materiale: scrisori, desene, fotografii și confecții, potrivit unui comunicat de presă remis marți AGERPRES.

Bistrița a câștigat premiul întâi la toate cele șase secțiuni ale competiției desfășurate în cadrul Zilelor REGIO Transilvania de Nord 2014 

Zilele REGIO Transilvania de Nord reprezintă un eveniment amplu destinat promovării REGIO –Programului Operațional Regional către publicul larg, organizat de Agenția de Dezvoltare Regionala Nord – Vest pentru al treilea an consecutiv. Evenimentul este organizat sub auspiciile Ministerului Dezvoltării Locale și Administrației Publice, Guvernului României și Fondului European pentru Dezvoltare Regională

România va fi reprezentată la Olimpiada Internațională de Informatică de Rareș Buhai din Bistrița Năsăud

Elevul Rareș Buhai de la Colegiul Național Liviu Rebreanu Bistrița, cls. a XI-a, s-a calificat, sub îndrumarea profesorului Gălățan Constantin, în lotul care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Informatică de la Taipei/ Taiwan, în iulie 2013.

Premierul, prezent la ceremonialul de plecare în Afganistan a "Șoimilor Carpaților"

Primul-ministru Victor Ponta, alături de vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, ministrul de Externe, Titus Corlățean, și ministrul delegat pentru Ape și Păduri, Doina Pană, au participat vineri, la Bistrița, la ceremonialul de plecare în Afganistan a Companiei KAF GDA din cadrul Batalionului 812 Infanterie "Șoimii Carpaților".

Primul-ministru Victor Ponta a vizitat Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Alocuțiunea premierului Victor Ponta la Spitalul Județean de Urgență din Bistrița-Năsăud 

Ziua Europei

Programul complet al activităților

9 Mai 2014 – Decide pentru viitorul tău

La data de 9 mai 1950, Robert Schuman ministrul francez al afacerilor externe - având la bază o nota redactată de Jean Monnet, comisar cu probleme de planificare în guvernul Franței - face publică propunerea cu privire la plasarea întregii producții de cărbune și oțel a Franței și Germaniei - materii prime pentru industria de armament - sub o înaltă autoritate comună și independentă.

Proiecte ale fundațiilor și asociațiilor, finanțate cu 200.000 de lei de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va acorda finanțări nerambursabile pentru peste 60 de proiecte depuse de asociații și fundații din județ, în valoare de 200.000 de lei, jumătate din sumă mergând către domeniul sport, tineret, educație. 

AJOFM Bistrița-Năsăud organizează Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Pana la data de 23 aprilie 2014, au fost contactati 374 agenti economici care isi desfasoara activitatea in judetul Bistrita-Nasaud, 71 dintre acestia au confirmat participarea la bursa oferind 289 locuri de munca vacante, dupa cum urmeaza:

Mieii exportați, de trei ori mai mulți decât cei sacrificați de Paști în județul Bistrița Năsăud

Crescătorii de ovine din județul Bistrița-Năsăud au exportat, înainte de sărbătorile de Paști, de trei ori mai mulți miei decât numărul estimat să fie sacrificat în punctele de abatorizare autorizate, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către șeful Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Ioan Bogolin.

Peste 200 de bistrițeni s-au înscris la cursurile de prim-ajutor ale Crucii Roșii

Peste 200 de bistrițeni și-au arătat disponibilitatea de a urma cursurile de prim-ajutor ale Crucii Roșii, organizate în parteneriat cu Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Bistrița-Năsăud, în cadrul proiectului "Voluntar la Ambulanță", potrivit datelor prezentate vineri, în cadrul unei conferințe de presă, de către reprezentanții județeni ai acestei organizații.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud vrea să preia în administrare Parcul Național Munții Rodnei

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud,Radu Moldovan, a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat și ministrul delegat pentru Ape și Păduri, Doina Pană, și președintele Comisiei pentru mediu din Camera Deputaților, Carmen Moldovan, că este interesat de preluarea în administrare a Parcului Național Munții Rodnei. 

Primăria municipiului Bistrița finanțează 33 de proiecte depuse de ONG-uri, cele mai multe culturale

Primăria municipiului Bistrița va acorda în acest an finanțări nerambursabile în valoare de 400.000 lei pentru 33 de proiecte depuse de diverse asociații, fundații sau persoane fizice, în baza Legii 350/2005. Potrivit datelor prezentate în proiectul de hotărâre dezbătut joi de Consiliul Local Bistrița, în total au fost depuse 68 de proiecte, însă doar 33 vor primi finanțare.

Au început lucrările la primul parc industrial din județul Bistrița-Năsăud

Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, a predat miercuri amplasamentul primului parc industrial din județ, ce se va construi în localitatea componentă Sărata, pe o pășune de aproximativ 30 de hectare.

Doina Pană - ministru delegat pentru Apă și Păduri (fișă biografică)

Adriana Doina Pană a fost propusă, la 3 martie 2014, ministru delegat pentru Apă și Păduri în Cabinetul Ponta III. S-a născut la 16 mai 1957 în comuna Matei, județul Bistrița-Năsăud.

Bistrița-Năsăud: Primăria a obținut fonduri europene pentru reabilitarea termică a 25 de blocuri de locuințe

Primăria municipiului Bistrița a reușit să obțină finanțare europeană pentru reabilitarea termică a 25 de blocuri de locuințe, care vin să completeze proiectul câștigat la sfârșitul anului trecut pentru alte trei blocuri, a anunțat joi, într-o conferință de presă, de către primarul Ovidiu Crețu.

Primăria Bistrița acordă finanțări nerambursabile de 400.000 lei pentru proiectele asociațiilor și fundațiilor

Primăria municipiului Bistrița a alocat în acest an un buget de 400.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor inițiate de asociații și fundații, în baza Legii 350/2005, egal cu cele din ultimii doi ani, potrivit datelor oferite de către purtătorul de cuvânt al instituției, Mihai Ruști. 

Tarife mai mici la colectarea deșeurilor în județul Bistrița-Năsăud, în urma atribuirii contractului de salubrizare

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a semnat, luni, contractul de concesiune a serviciului public de salubrizare valabil la nivelul întregului județ, în valoare de peste 220 milioane lei, atribuit SC Vitalia Servicii pentru Mediu SA, în asociere cu SC Bratner Servicii Ecologice SA și SC Floricon Salub SRL.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus începerea urmăririi penale față de OLTEAN IOAN, președinte al organizației județene Bistrița – Năsăud a unui partid, vicepreședinte și fost secretar general al aceluiași partid, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de folosirea influenței sau autorității funcției de vicepreședinte/secretar general al unui partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată și infracțiunea de favorizarea infractorului.

Din rezoluția de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date și indicii temeinice potrivit cărora, în perioada 2010 – 2011, în calitate de președinte al organizației județene Bistrița – Năsăud a unui partid, de vicepreședinte (2001 – 2011), respectiv secretar general al aceluiași partid (mai 2011 – iunie 2012), învinuitul Ioan Oltean și-a exercitat influența asupra președintelui, respectiv asupra vicepreședintelui Consiliului Județean (CJ) Bistrița Năsăud, precum și asupra unor înalți demnitari din Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării Regionale și a Turismului și Ministerul Economiei, în vederea adjudecării licitațiilor către anumite firme sau pentru alocarea de fonduri publice pe anumite proiecte derulate de primăriile conduse de primari din cadrul partidului din care învinuitul face parte.

Cei șase candidați ai USL pentru funcțiile de deputați și senatori ai județului Bistrița-Năsăud și-au depus, sâmbătă, candidaturile la Biroul Electoral Județean, în prezența co-președinților locali ai Uniunii, Radu Moldovan (PSD) și Ioan Țintean (PNL).

PSD și PNL și-au împărțit în mod egal numărul de candidați, social-democrații mergând pe trei colegii de deputat, iar liberalii pe unul de deputat și cele două de senator. Printre candidați se numără și cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, unul dintre ei fiind cunoscutul interpret de muzică populară Alexandru Pugna.

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro |la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015